To trzecia edycja wydarzenia, które organizowane jest przez portal Jemy w Łodzi, serwis PizzaPortal.pl i Łódzkie Centrum Wydarzeń. Przez 10 dni, od 1 do 10 lutego ponad 50 łódzkich restauracji i pizzerii serwować będzie wyjątkowe pizze, przygotowane specjalnie na festiwal.
Festiwalowych potraw będzie można spróbować zarówno w lokalach stacjonarnych jak i zamawiając wybrane propozycje do domu za pośrednictwem serwisu PizzaPortal.pl. W każdej z opcji lokale zaproponują inne przysmak.
By zobaczyć listę lokali stacjonarnych ze szczegółowym menu oraz cenami potraw, prosimy kliknąć w przycisk [przycisk_galeria]
W sumie 16 restauracji i pizzerii z Łodzi, Aleksandrowa i Pabianic zaprosi na festiwalowe przysmaki na miejscu, a z blisko 40 lokali będzie można zamówić pizzę przez internet z dostawą pod wskazany adres.
Wszystkie pizze dostępne w zamówieniach online, wezmą udział w specjalnym plebiscycie na najpopularniejszą pizzę wydarzenia. Serwis PizzaPortal.pl nagrodzi pizzerię, której festiwalowa propozycja będzie najczęściej zamawiana przez internet. Lokal, który ją przygotuje otrzyma pakiet promocyjno-reklamowy o wartości 15 tys. zł, na który składa się reklama w internecie i lokalnej prasie oraz vouchery do wykorzystania na PizzaPortal.pl.
W lokalach stacjonarnych królowała będzie autentyczna pizza włoska przygotowywana zarówno według klasycznych receptur z włoskimi dodatkami, jak i z bardziej nietypowymi składnikami. Jak zapowiadają organizatorzy obok tradycyjnych serów i wędlin prosto ze słonecznej Italii, na plackach pojawią się mięsa, owoce morza, grzyby, pikle czy orzechy.
Będą też dodatki inspirowane kuchnią polską, jak wędzone sery góralskie czy śliwki, bardziej egzotyczne, azjatyckie składniki i pizza wegańska.
Restauracje przygotowały też dodatkowe atrakcje. Pizzeria Toskania do każdej festiwalowej pizzy poda włoski deser w prezencie, a Solo Pizza z okazji Światowego Dnia Pizzy zaproponuje gościom specjalny rabat. W ramach festiwalu odbędą się też warsztaty dla blogerów organizowane przez serwis PizzaPortal.pl.
Źródło: www.lowicz.naszemiasto.pl ,www.jemywlodzi.pl