Składniki:
- Komosa ryżowa (Quinoa) 3 łyżki 42g
- Ser mozzarella 1 plaster 25g
- Len nasiona 0,33 łyżeczki, 1,65g
- Proszek do pieczenia 0,25 łyżeczki
- Olej kokosowy extra virgin 0,5 łyżeczki
- Pomidory krojone w sosie własnym 0,2 szklanki, 42g
- Rukola 5 liści, 10g
- Szynka parmeńska 2 plastry, 30g
- Sól himalajska 1 szczypta
- Zioła prowansalskie 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Komosę ugotuj według przepisu na opakowaniu i ostudź.
Ser zetrzyj na tarce.
Następnie wymieszaj kaszę z pozostałymi składnikami, oprócz szynki i rukoli.
Blaszkę wyłóż papierem, rozsmaruj cienko masę i uformuj ciasto na kształt pizzy.
Posmaruj pizzę sosem pomidorowym ze zblendowanych pomidorów.
Piecz w piekarniku przez około 10 minut do mocnego zrumienienia.
Podawaj z szynką i rukolą