[Przepis czytelnika] Pizza tortilla z rucolą, mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi1 min read

Składniki:

  • 1 gotowa średnia tortilla pełnoziarnista z mąki pszennej razowej (do kupienia w wielu marketach),
  • 2 duże łyżki przecieru pomidorowego,
  • połowa mozzarelli,
  • 5 plastrów szynki z kurczaka,
  • 5 pomidorków koktajlowych,
  • 1/2 papryki,
  • zioła prowansalskie/oregano/bazylia,
  • parę garści rucoli.

Przygotowanie:

Tortillę posmaruj 2 łyżkami koncentratu, posyp przyprawami, dodaj posiekane dodatki (oczywiście można dodać inne ulubione). Rozedrzyj połowę kulki mozarelli light i rozłóż na pizzy.

Włóż do piekarnika (200 stopni C) na ok. 10 min. Po wyjęciu z piekarnika dodaj rucolę. Smacznego!

rsz_13271420_1750952415140642_1710511353_o

Autor pizzy: Łukasz Góra