[Przepis] Ekspresowa pizza z patelni według Ani Starmach1 min read

Składniki

  • mąki
  • 100 mlciepłej wody
  • 100 mlsosu pomidorowego
  • 20plasterków salami
  • 2łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2kulki mozzarelli
  • 2pieczone papryki
  • 1łyżeczka soli
  • 1cukinia

Jak przygotować?

  1. Mąkę wymieszaj z solą, proszkiem do pieczenia i wodą.Ciasto wyrabiaj, podziel na części, lekko rozwałkuj, aby przybrało formę okręgów.
  2. Ciasto posmaruj sosem pomidorowym, dodaj pokrojoną mozzarellę, salami, cukinię i paprykę. Mocno rozgrzej patelnię, kładź na niej pizzę, podgrzewaj kilka minut.
  3. Następnie przełóż do gorącego piekarnika z włączoną opcją grill, gdy ciasto się przypiecze, a ser roztopi – pizza jest gotowa.

Źródło: www.aniastarmach.pl