Składniki:
- pełnoziarnisty placek tortilla 60 g
- 6 szparagów 120 g
- 50 g mocno wędzonej szynki z kurczaka
- 40 g sera parmezan
- 2 łyżki przecieru pomidorowego 30 g
- łyżka jogurtu naturalnego 15 g
- ząbek czosnku 5 g
- bazylia, oregano, tymianek, sól, pieprz
Przygotowanie:
Nastaw piekarnik na 200 stopni. Umyj szparagi i odłam zdrewniałe końce. Gotuj w osolonej wodzie przez 10 minut. Przygotuj sos do pizzy z przecieru pomidorowego, jogurtu, przeciśniętego przez praskę ząbka czosnku oraz przypraw. Posmaruj placek tortilli sosem pomidorowym i połóż na nim kawałki szynki, pokrojone szparagi i plasterki sera parmezan. Możesz posypać pizzę oregano. Piecz pizzę na papierze do pieczenia przez 10-12 minut.
Źródło: dietetyczne-przepisy.net