[Przepis] Lekka pizza ze szparagami i szynką1 min read

Składniki:

  • pełnoziarnisty placek tortilla 60 g
  • 6 szparagów 120 g
  • 50 g mocno wędzonej szynki z kurczaka
  • 40 g sera parmezan
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego 30 g
  • łyżka jogurtu naturalnego 15 g
  • ząbek czosnku 5 g
  • bazylia, oregano, tymianek, sól, pieprz

Przygotowanie:

Nastaw piekarnik na 200 stopni. Umyj szparagi i odłam zdrewniałe końce. Gotuj w osolonej wodzie przez 10 minut. Przygotuj sos do pizzy z przecieru pomidorowego, jogurtu, przeciśniętego przez praskę ząbka czosnku oraz przypraw. Posmaruj placek tortilli sosem pomidorowym i połóż na nim kawałki szynki, pokrojone szparagi i plasterki sera parmezan. Możesz posypać pizzę oregano. Piecz pizzę na papierze do pieczenia przez 10-12 minut.

Źródło: dietetyczne-przepisy.net