[Przepis] Owocowa fit pizza1 min read

Składniki:

spód:

2 szklanki kaszy gryczanej niepalonej/płatków owsianych

3/4 szklanki daktyli

1/3 szklanki orzechów/nasion

1/3 szklanki wiórków kokosowych

kilka kropel aromatu waniliowego

1 łyżeczka cynamonu

szczypta soli himalajskiej

wierzch:

kilka łyżek jogurtu greckiego

ulubione owoce

Przygotowanie:

Kaszę gryczaną i daktyle namocz w wodzie (w osobnych naczyniach) przez noc. Następnego dnia odsącz składniki z płynu, po czym przełóż je do pojemnika blendera i zmiksuj z resztą produktów. Z masy ulep okrągły spód, możesz go delikatnie rozwałkować. Przed podaniem warto schłodzić go w lodówce. Wierzch posmaruj jogurtem greckim, a następnie udekoruj pokrojonymi w kawałkami owocami oraz super foods.

 

Źródło: elle.pl