SKŁADNIKI:
mąka gryczana – 4 łyżki
mielona łuska gryczana – 1 łyżka
ciepła woda trochę
sól himalajska – 1 szczypta
kukurydza – 2 łyżki
dynia – 1 kawałek
pomidor żółty – 1 szt.
pomidory koktajlowe kilka
pomidory suszone kilka
mąka z tapioki – 1 łyżeczka
bazylia świeża – trochę
ziarna słonecznika – 1 łyżeczka
curry – 1 szczypta
kurkuma – 1 szczypta
papryka słodka – 1 szczypta
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: Mąkę połączyć z wodą, łuską i solą- dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na blaszkę (wyłożoną papierem do pieczenia) i zapiec przez około 10 minut w 170 stopniach.
KROK 2: Dynię obrać ze skórki i ugotować, po czym zblendować na gładki sos z przyprawami i mąką z tapioki.
KROK 3: Po 10 minutach wyjąć spód pizzy, wyłożyć sos i na wierzch pozostałe składniki- zapiec przez kolejne 10 minut. Gotową pizzę podać ze świeżymi listkami bazylii.
Źródło: https://gotujwstylueko.pl