Przepis na szybką przekąskę:
- 1 opakowanie gofrów
- 1 kulka mozzarelli
- Koncentrat pomidorowy
- 60 gramów salami
- Bazylia
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Wyciągnij gofry z opakowania i rozgrzej patelnię
- Na rozgrzaną patelnię wyłóż gofry i podgrzewaj przez 4 minuty z jednej strony
- Ściągnij patelnię z palnika i wyłóż gofry na desce
- Pokrój mozzarellę w plasterki
- Nałóż łyżeczkę koncentratu na gofra, dodaj sól i pieprz do smaku
- Wyłóż na gofrach plasterki mozzarelli i salami
- Ponownie rozgrzej patelnię i ułóż na niej gofry z dodatkami
- Podgrzewaj gofry z mozzarellą i salami pod przykryciem i poczekaj aż ser się roztopi
I gotowe. Na koniec przystrój gofry bazylią.
Źródło: www.o2.pl