Składniki:
- serek naturalny Skyr 150g
- szczypta soli
- mąka do pizzy 100g
- 1 jajko
- woda
- koncentrat pomidorowy
- bazylia
- oregano
- kukurydza
- salami
- mozzarella light
- rucola
Przygotowanie:
Do miski dodajemy serek naturalny Skyr, a następnie dorzucamy mąkę, szczyptę soli i wbijamy jajko. Całość dokładnie mieszamy i równomiernie wykładamy łyżką na papierze do pieczenia. Spód wkładamy do nagrzanego wcześniej piekarnika, do temperatury 220 stopni z termoobiegiem. Czekamy aż ciasto urośnie i się zarumieni. Po tym czasie wyjmujemy spód na pizzę – smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy bazylią i oregano, a następnie kładziemy salami, mozzarellę i kukurydzę. Wkładamy ponownie do piekarnika na ok. 5 minut, następnie wyjmujemy i posypujemy rucolą. Smacznego! 🍕