[Przepis] Pizza Rożek1 min read

Składniki:

na 4 porcje

  • 1 opakowanie gotowego ciasta do pizzy
  • 100 g mąki 8 łyżek startego żółtego sera
  • 8 łyżek ketchupu
  • 12 plasterków salami
  • 4 łyżki posiekanej w kostkę papryki
  • 4 łyżeczki kukurydzy
  • 4 łyżeczki drobno pokrojonej i usmażonej piersi z kurczaka
  • 4 kubki 4 tekturki zwinięte w rożek folia aluminiowa

Sposób przygotowania:

1. Tekturkę zwiniętą w rożek owiń w folię aluminiową.

stozek-2

stozek-3
2. Posyp stół mąką, a następnie rozwiń na nim ciasto do pizzy. Tekturki zawinięte w folię aluminiową umieść na cieście. Wytnij z ciasta 4 formy, takie same jak na zdjęciu poniżej:

stozek-4
3. Każdy stożek zawiń w wycięte kawałki ciasta.

stozek-5
4. Umieść stożki na blaszce. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 230 stopni C i piecz przez 7 minut.

stozek-6
5. Po 7 minutach wyciągnij z piekarnika. Z każdego stożka pozbądź się folii aluminiowej, a rożki z ciasta umieść w kubkach.

stozek-7

stozek-8
6. Do każdego stożka włóż po dwóch łyżkach startego żółtego sera, dwóch łyżkach ketchupu, trzech plastrach salami, jednej łyżeczce posiekanego kurczaka, jednej łyżce posiekanej papryki i jednej łyżeczce kukurydzy.

stozek-9
7. Włóż kubki do piekarnika na 5 minut i po 5 minutach wyjmij gotowe danie.

stozek-10

Źródło: www.popularne.pl