[Przepis] Pizza z crème fraîche i kolorowymi warzywami1 min read

Składniki:

Porcje: 6 kawałków

  • 300 g śmietanka 30%
  • 3 łyżki maślanka
  • 2 szt. tortilla
  • 7 szt. liście szpinaku
  • 1/2 szkl. mozarella
  • 3 szt. suszone pomidory
  • 3 szt. papryka (trzy kolory)
  • 3 szt. czarne oliwki
  • 5 krążków cebula
  • 2 łyżeczki zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Aby przygotować domowej roboty crème fraîche połącz ze sobą w słoiku śmietankę 30% i maślankę. Dobrze wymieszaj i trzymaj w ciepłym miejscu przez 24 godziny. Następnie przechowuj gotowy produkt w lodówce do 10 dni.Ułóż na sobie dwie tortille. Każdą z nich pokryj domowej roboty kremem. Następnie ułóż szpinak i posyp całość mozzarellą. Dodaj kolorowe papryki, suszone pomidory, cebulę oraz czarne oliwki. Na koniec posyp ziołami prowansalskimi. Włoż pizzę do rozgrzanego do 190 stopni Celsjusza piekarnika i piecz ją przez 12 minut.

Źródło: pysznosci.pl