Składniki:
mała pizza średnicy ok. 20 cm
Ciasto:
- 1 jajko
- 1,5 łyżki mleka
- 4 łyżki kaszy manny
czubata łyżeczka mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Dodatki:
- 1/2 cebuli pokrojonej w krążki
- 1/2 pomidora
- bazylia, pestki dyni
- plasterki oscypka
Przygotowanie:
W kubku połączyć jajko z mlekiem, dodać proszek do pieczenia, kaszę mannę, mąkę i przyprawy.
Pokroić warzywa i ser w plasterki.
Na rozgrzaną patelnię z odrobiną rozprowadzonego oleju wylać ciasto i ułożyć na nim pokrojone składniki, posypać przyprawami. Smażyć krotko (ok.2 min.), tylko do przypieczenia się spodu. Zsunąć pizzę z patelni na blachę i włożyć do piekarnika na funkcję grill na 5-6 min. Do zarumienienia.
Na rozgrzaną patelnię z odrobiną rozprowadzonego oleju wylać ciasto i ułożyć na nim pokrojone składniki, posypać przyprawami. Smażyć krotko (ok.2 min.), tylko do przypieczenia się spodu. Zsunąć pizzę z patelni na blachę i włożyć do piekarnika na funkcję grill na 5-6 min. Do zarumienienia.
Źródło: zufikowo.blogspot.com