Składniki:
- 1,5 miarki (167 gram) mąki ryżowej
- 1/2 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- 1 (7 g) opakowanie drożdży suszonych (lub 25 g świeżych)
- 175 ml ciepłej wody
- 2 łyżki oliwy
Przygotowanie:
Suche składniki wymieszałam ze sobą za pomocą miksera. Powoli dolewałam ciepłą wodę i oliwę. Ciasto wyłożyłam na blaszkę, którą wysmarowałam oliwą i posypałam drobną kaszką kukurydzianą. Ciasto odstawiłam na 15 minut.
Wierzch pizzy wysmarowałam sosem pomidorowym, posypałam tartym serem. Na jednej połowie ułozyłam ostrą kiełbasę i listki szpinaku, druga połowa, dla Kubusia, została bez dodatków. Całość piekłam w 220 st przez 20 minut.
Źródło: smaczniemi.com