Klubokawiarnia w Aleksandrowie Łódzkim jeszcze nie tak dawno słynęła z dobrego ciasta, picia, a także hamburgerów. Jednak na początku marca postanowili spróbować zrobić coś nowego – pizzę. Ktoś pomyślałby, że mając dobre ciasta, hamburgery nie można mieć już nic więcej, a jednak… Ekipa z Pawilonu postawiła na włoską pizzę i to się im udało!
Do wyboru mamy pizzę neapolitańską, a także pizzę ze szparagami. My wypróbowaliśmy klasyczną pizzę neapolitańską.
Margherita
- pomidory San Marzano DOP,
- oliwa exv,
- mozzarella fior di latte,
- Grana Padano DOP,
- bazylia
Di Parma
- pomidory San Marzano DOP,
- oliwa exv,
- mozzarella fior di latte,
- prosciutto di Parma DOP,
- Grana Padano DOP,
- pomidory cherry,
- rukola
Salame
- pomidory San Marzano DOP,
- oliwa exv,
- mozzarella fior di latte,
- salami Napoli,
- oliwki taggiasche,
- Grana Padano DOP,
- bazylia
Prosciutto (Cotto)
- pomidory San Marzano DOP,
- oliwa exv,
- mozzarella fior di latte,
- szynka Cotto,
- Grana Padano DOP,
- bazylia,
- oregano
Speck
- pomidory San Marzano DOP,
- oliwa exv,
- mozzarella fior di latte,
- mascarpone,
- Speck,
- rukola
Nduja
- pomidory San Marzano DOP,
- oliwa exv,
- mozzarella fior di latte,
- nduja Calabrese,
- Grana Padano DOP,
- czerwona cebula
Pizza ma bardzo dobre ciasto, oraz świeże składniki. Do pizzy dodawana jest oliwa. Jak widać na poniższym zdjęciu wybór jaki jest w Pawilonie przyprawia o pozytywny ból głowy i każdy znalazł coś dla siebie – za to właśnie cenimy sobie tą restauracje!
Klubokawiarnia jest już otwarta zarówno na zewnątrz jak i w środku, a my już przebieramy nogami aby się tam wybrać.
Cena pizzy: 20-36 zł
Ocena:
Obsługa – 9/10
Pizza – 9,5/10
Wystrój i klimat – 8/10
Końcowa ocena – 9
Facebook: klik
Strona internetowa: klik